Skip to main content
Skip table of contents

Testen op acceptatie, hoe werkt dat?

We willen graag dat er getest wordt op de acceptatieomgeving. En niet op de productieomgeving. Hieronder staat hoe we dat doen, bij nieuwe functionaliteiten. Moeten er wijzigingen gedaan worden op al in gebruik genomen functionaliteit, dan bespreken we per geval de handigste oplossing.

  1. We richten de functionaliteit in op de productieomgeving, maar zetten hem nog niet ‘aan’. Soms is dat doordat we het verbergen, soms door het nog niet aan te zetten, soms doordat de binnenkomende communicatie naar de acceptatieomgeving gaat. Zie voor meer details per functionaliteit hieronder.

  2. Na de restore naar de acceptatieomgeving (op dit moment elke drie weken) is de functionaliteit beschikbaar op de acceptatieomgeving. Op productie is de functionaliteit nog steeds uitgeschakeld of onzichtbaar. Lees hieronder hoe dat precies werkt per type functionaliteit.

  3. Heb je wijzigingsverzoeken of onvolkomenheden? Gebruik daarvoor de servicedesk. De technisch consultants wijzigen de functionaliteit op de productieomgeving en na de volgende restore (momenteel dus na maximaal 3 weken) is de functionaliteit weer zichtbaar op de acceptatieomgeving en kun je de wijzigingen testen.

    Tip: spreek met de technisch consultants heldere deadlines af voor de wijzigingen, zodat ze bij de eerstvolgende restore van de acceptatieomgeving zichtbaar zijn.

  4. Ben je tevreden met de inrichting? Dan kan de functionaliteit op de productieomgeving beschikbaar gemaakt worden.

Nieuwe routes

De route wordt door onze technisch consultants aangemaakt en voor alle gebruikers binnen jouw organisatie verborgen op de productieomgeving. Dat doen we door geen enkele rol (behalve die van de technisch consultants) toegang te geven tot de route. Na de restore op acceptatie kun je zelf gebruikers toegang geven tot de route door hun rol toegang te geven. Als het traject voldoet, kun je dat ook zelf op productie regelen.

Externe route (CTO/MTO)

Hiervoor geld hetzelfde als voor nieuwe routes. Als je de extern wilt testen, zorg dan dat de link naar de route verwijst naar de acceptatieomgeving. Na jullie goedkeuring kun je dan de link vervangen door die naar de productieomgeving.

Gebruikers/gebouwen/cliëntenimport

Wij kunnen gebruikers-, cliënten-, en organisatie-imports vanuit ECD’s of via sftp configureren op de acceptatieomgeving van TriasWeb. We zorgen dat de import wekelijks (of vaker indien nodig) draait. Dit gaat automatisch door als de acceptatieomgeving gerestored wordt. Op het moment dat jouw organisatie via het ticket zegt dat het goed is, zorgen wij dat de import met een paar eenvoudige handelingen omgezet wordt naar de productieomgeving.

Autorisatiescope

Jouw organisatie zorgt dat de juiste koppelcodes bij de juiste organisatorische eenheden in de productieomgeving van TriasWeb staan. Onze technisch consultants richten de autorisatiescope in maar zetten de autorisatiescope nog niet aan. Na de restore naar acceptatie kunnen de technisch consultants de autorisatiescope op de acceptatieomgeving voor jou aanzetten. Op jouw aangeven wordt de autorisatiescope door Triaspect op de productieomgeving aangezet.

TriasAPI

Voor de toegang tot de API met gebruiker-endpoints wordt eerst een certificaat voor de acceptatieomgeving uitgegeven. Die wordt niet overschreven bij de restore van de acceptatiedatabase. Wil je naar productie, dan krijg je voor die omgeving een nieuw certificaat.

SSO inschakelen

Triasweb richt het in op de productieomgeving. Jouw organisaties gebruikt de gegevens voor de acceptatieomgeving bij het inrichten aan jullie kant. Na jullie goedkeuring kun je dan de link naar de productieomgeving in jullie SSO-tool toevoegen.

Meldkoppelingen naar het ECD

We richten de meldkoppeling in op productie en gebruiken hiervoor de acceptatie-url van het ECD . We zetten de koppeling naar het ECD nog niet aan. Op die manier wordt er geen enkele melding naar het ECD verstuurd. Na de restore naar de acceptatieomgeving kunnen jullie zelf de meldkoppeling weer aanzetten op de acceptatieomgeving (dit vinkje wordt bij elke restore automatisch uitgezet).

Na goedkeuring kun je de technisch consultants vragen om de url naar het ECD te vervangen voor de url naar de productieomgeving van het ECD . Daarna kun je zelf het vinkje op de productieomgeving aanzetten.

Meldkoppelingen vanuit het ECD

We richten de meldkoppeling in op productie (met de acceptatie-url van het ECD). De inrichting in het ECD laten jullie verwijzen naar onze acceptatieomgeving. Op die manier kan er getest worden op de acceptatieomgeving. Wanneer de koppeling akkoord bevonden is, wordt de inrichting in het ECD door jullie of door de leverancier van het ECD gewijzigd zodat deze verwijst naar onze productieomgeving. De technisch consultants van Triaspect wijzigen de url aan onze kant. Vanaf dat moment werkt de koppeling op productie.

Eigen huisstijl op TriasWeb

Deze kun je zelf al inrichten op productie EN op acceptatie. Bekijk hier hoe.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.