Skip to main content
Skip table of contents

Meldkoppeling van ECD naar TriasWeb

De Meldkoppeling van ECD naar TriasWeb zorgt ervoor dat er via een link in het ECD, een melding in TriasWeb terecht komt.

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een meldkoppeling van ECDnaar TriasWeb aan?

Neem contact op met je adviseur bij Triaspect.

Is er een informatievideo van?

Wat is het?

De Meldkoppeling van ECD naar TriasWeb zorgt ervoor dat er via een link in het ECD, een melding in TriasWeb terecht komt. Dit kan op drie manieren.

  • Zonder voorselectie.

  • Met voorselectie van cliënt

  • Met voorselectie van cliënt en de omschrijving van de gebeurtenis.

In alle drie de gevallen wordt er een link aangemaakt door Triaspect. De link wordt in het ECD gezet door de beheerder van het ECD.

Hoe werkt het?

Je bent in het ECD aan het werk. Je klikt op de link naar TriasWeb. Er wordt een melding gestart in TriasWeb. Als je nog niet ingelogd bent in TriasWeb, wordt je via het inlogscherm naar het meldformulier gestuurd. Ben je ingelogd, of maak je gebruik van SSO, dan kom je meteen in het meldformulier uit.

Is de meldkoppeling ingesteld zonder voorselectie, dan dienen alle vragen in de meldroute handmatig beantwoord te worden.

Is de meldkoppeling ingesteld met voorselectie, dan wordt er een extra scherm getoond.

Welke voorselecties zijn er?

Alleen cliënt geselecteerd

Op dit scherm kies je de cliënt rol bij de gebeurtenis, daarna ga je verder met de melding.

Op de vraag wie er betrokken zijn bij de gebeurtenis is ‘cliënt’ al aangevinkt. Bovendien is de naam van de cliënt voorgeselecteerd. Je kunt nog meer betrokkenen toevoegen, en je kunt de voorgeselecteerde cliënt nog wijzigen. De overige vragen dien je nog te beantwoorden.

Cliënt en omschrijving geselecteerd

Op dit scherm kies je de cliënt bij de gebeurtenis. Daarnaast selecteer je een omschrijving van de gebeurtenis, waarbij je kunt kiezen uit verschillende rapportages1. Daarna ga je verder met de melding.

Verderop in de melding, is al ingevuld dat er een cliënt betrokken is bij de melding. Ook is de naam van de cliënt ingevuld. Daarnaast wordt de geselecteerde omschrijving toegevoegd aan de melding. De cliënt en de omschrijving kunnen nog aangepast worden door de melder.

Waarom zou je meldinformatie in het ECD willen hebben?

Let op. Er is een verschil tussen behandelinformatie in een ECD-rapportage en kwaliteitsinformatie in een TriasWeb-melding. Het is aan te bevelen hieraan aandacht te besteden binnen de organisatie indien je gebruik gaat maken van deze functionaliteit. Neem hiervoor indien gewenst contact op met je Triaspect-adviseur.

Hoe vraag ik het aan?

Dat kun je hier lezen: Implementatiehandleiding: meldkoppeling van Ons naar TriasWeb

Wij maken op basis van deze gegevens een snelkoppeling aan die je aan de ECD-leverancier kunt sturen. Zij zetten dan de link in het ECD.

Hoe zit dit met autorisatie?

Wat gebeurt er als een medewerker in het ECD wel geautoriseerd is voor een cliënt en in TriasWeb niet? In dit geval krijg je een melding dat je niet geautoriseerd bent. Je kunt de melding wel starten, maar de cliënt wordt niet voor je ingevuld. Je kunt contact opnemen met je TriasWeb beheerder om dit op te lossen.

Is een geautomatiseerde clientgegevensimport verplicht?

Als we geen gebruik maken van een cliëntgegevensimport vanuit het ECD naar TriasWeb, kunnen we dan wel deze meldkoppeling gebruiken? Nee, dat kan niet. Dan kunnen we de cliënt in het ECD niet koppelen aan de cliënt in TriasWeb.

Vervangt de koppeling de ‘oude’ werkwijze?

De functionaliteit die nu is opgeleverd is wat ons betreft een toevoeging op de huidige werkwijze en geen vervanging. Dat betekent dat jullie de weg naar TriasWeb voor alle medewerker precies zo kunnen laten zoals het nu is ingericht. Voor de medewerkers wordt het makkelijker om een melding te maken die gekoppeld is aan de de cliënt doormiddel van deze knop en de informatie die daarbij meegenomen wordt. Medewerkers die geen inlog hebben voor het ECD (zoals bv huishoudelijk dienst) kunnen via de huidige werkwijze nog steeds een melding maken. Dit geldt ook voor meldingen waar geen cliënten bij betrokken zijn (MIM).

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.