Skip to main content
Skip table of contents

Wijzigen mailtriggers in routes

Je kunt zelf mailtriggers en vraagteksten te wijzigen in routes en modules. Je kunt dit doen per route.

Veelgestelde vragen

Wat is een mailtrigger?

Een hint die je in de route opgeeft, waardoor TriasWeb weet dat er een mail gestuurd moet worden als een bepaalde situatie zich voordoet (denk aan een hoogrisicomelding die naar de locatieverantwoordelijke gestuurd moet worden).

Hoe pas ik mailtriggers aan?

Ga naar beheren → autorisatie → routes en klik op het overzichtsicoon bij een route. In de lijst die dan getoond wordt zie je de pagina-titels en de vragen. Sommige vragen kun je openklappen.

Klik op een potlood om de vraag te wijzigen.

  • Is de vraag een mailtrigger, dan kun je hier een account kiezen.

  • Let op, antwoorden kun je niet wijzigen.

Wat kan ik nog meer aanpassen?

Je kunt alle vraagteksten aanpassen.

Waar zit het risico als ik vragen aanpas?

Je dient rekening te houden met het volgende:

  • Een vraag kan terugkomen in analyses. Als je analyseert op vraagniveau, dan zie je een andere tekst (de verkorte vraagtekst) dan de vraag zelf. Deze tekst kun je terugvinden op de afdruk die je kunt maken onder het printericoon bij een route. Zie daarvoor de kolom Overzicht/analyse.

  • Een vraag kan terugkomen in een geautomatiseerde meldingenexport. De koptitel van de kolom wordt niet aangepast als je een vraag wijzigt.

  • Er zit een vertraging in het bijwerken van de vraag in de meldroutes. De wijziging is soms pas de volgende dag in de meldformulieren terug te zien.

  • Als je een vraag wijzigt die ‘Generiek’ is, dan wijzig je die vraag in alle routes waar die vraag terugkomt. Dit is vaak het geval bij Meld een incident-routes. Alle routes hebben de vraag ‘Kies hier de locatie waar het gebeurd is’. Als je die vraag wijzigt voor de agressieroute, dan wordt het ook gewijzigd in bijvoorbeeld de medicatieroute en de informatie-incidentroute.

  • Dit is een betaversie: daarom worden in dit overzicht nog ook technische onderdelen getoond. Wijzig die niet.

  • Let goed op of de antwoorden nog hetzelfde betekenen als je de vraag wijzigt. Je kunt de kans op herhaling op meerdere manieren bevragen. “Hoe groot is de kans op herhaling?” behoeft andere antwoorden (bijv Niet/klein/matig/groot/zeer groot) dan “Kan zoiets nog een keer gebeuren?” (bijv Nee/de kans is klein/misschien/de kans is best groot/ja, zeker).

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.