Escaleren
In TriasWeb maken we gebruik van autorisatiescope. Autorisatiescope bepaalt welke afdelingen, cliënten en medewerkers je kunt zien of selecteren bij het werken in Triasweb. Escaleren doe je om deze beperking tijdelijk voor jezelf op te heffen.
Veelgestelde vragen
Je kunt autorisatiescope toch al heel fijnmazig instellen?
In het huidige TriasWeb kun je per (onderdeel van een) scherm of per (onderdeel van een) meldroute een uitzondering maken op de autorisatiescope. Dit is niet meer mogelijk in de nieuwe schermen van TriasWeb.
Waar vind ik de escalatieknop?
Bij alle nieuwe schermen waar de selectie van een organisatorische eenheid (OE), een medewerker of een cliënt mogelijk is, wordt er een knop toegevoegd waarmee de gebruiker zelf de autorisatiescope op dat moment kan vergroten.
De knop heeft 2 fasen. Klik erop en er verschijnt een bericht: “Weet je zeker dat je je autorisatiescope wilt uitbreiden naar de hele organisatie? Als je ‘Ja’ kiest, kun je alles selecteren. Let op! Deze actie wordt gelogd.”
Wat gebeurt er?
Nadat de gebruiker de escalatie heeft bevestigd wordt de autorisatiescope uitgebreid tot de hele organisatie. Elke aanvraag wordt altijd direct gehonoreerd door het systeem, dit is niet te beperken.
Wie ziet de escalatieknop?
Deze knop is zichtbaar voor iedereen die een beperkte scope heeft (dus niet voor de klantbeheerder, want die is uitgezonderd van autorisatiescope) De knop is ook niet zichtbaar als er voor de organisatie geen autorisatiescope ingesteld is.
Kan ik dit zelf instellen of uitzetten?
Nee. De knop is standaard aanwezig bij het selecteren van een vervanger. Of je de knop ook wilt tonen bij het doen van een melding is in te stellen per route. Vraag dit na bij je adviseur indien gewenst.
Wordt escaleren ook gelogd?
Ja zeker! De logging vindt je hier: Escalatiehistorie